Lakásvásárlás – mit néznek meg a vevők?

Ha valaki szeretné eladni az otthonát, akkor számítania kell arra, hogy kedvenc helyiségeit bizony kritikusan szemlélik majd a potenciális vásárlók. Az ingatlanügynökök és a home stylistok azt tanácsolják, hogy alapvetően tegyük rendbe az egész lakást. De ha nincs mindenre pénzünk, akkor mégis mivel kezdjük?

 

Lakásvásárlás - home staging szempontok

Lakásvásárlás – mit néznek meg a vevők az USA-ban?

Az amerikai piacon a tapasztalatok szerint a nappali az a helyiség, amelyet a leginkább kritikusan szemlélnek a vevők. Nem kérdés, hogy a nappali egy család számára a fő életteret jelenti, hiszen itt gyűlnek össze közös tevékenységre a gyerekek és a felnőttek, itt fogadják a vendégeket és minden bizonnyal itt töltik a legtöbb időt mindannyian. Az ingatlankereskedők 83%-a vélekedik úgy, hogy a nappalit bizony mindenképpen fel kell készíteni az eladásra: a tisztasági festés, a padló vagy a szőnyeg kitisztítása kötelező, de érdemes a nagyobb bútorokat kivinni és megfelelő dekorációval díszíteni a helyiséget. A második legfontosabb része az otthonunknak a konyha, a home stagerek 76%-a egyetért abban, hogy a konyhát miden vevő azonnal megnézi és sokszor ez alapján döntenek a vásárlásról. A takarítás, a lomtalanítás egyértelmű, de adott esetben egy falfestés, konyhaszekrény-festés, esetleg bútorcsere is beleférhet a lakás eladásra való felkészítésébe.

Lakásvásárlás – mit néznek meg a vevők Magyarországon?

Bár az Amerikai Egyesült Államokban a főháló vagy szülői háló állapota akár 60%-ban is döntő lehet, az Iconist tapasztalatai szerint Magyarországon inkább a fürdőszobára kíváncsiak a vásárlók. Ez utóbbi alapján is dönthetnek egy otthon megvétele mellett a potenciális vevőink. Éppen emiatt a törött szaniterek cseréje kötelező, a fugatisztítás, a falfestés és dekoráció sokat segíthet, hogy kívánatosabbá tegyük az otthonunkat. A kert és a gyermekszobák állapota már kevésbé befolyásolja a vevőket, bár az ingatlankereskedők egyharmada szerint ezek is nagyon fontosak lehetnek.

 

 

A home staging mesterei

Milliókkal többért adhatja el ingatlanát, ráadásul rekord idő alatt, ha megismeri a home staging - azaz az eladó ingatlanok értéknövelő lakberendezési módszerének - mesterfogásait!

Belépés a tananyaghoz