A tuti nappali titka!

A nappali a lakás lelke, ahol összegyűlik a család, ahol fogadjuk a vendégeket! Íme néhány tipp, hogy miként legyen stílusos, otthonos, szellős nappalid, ahol mindenki jól érzi magát.

A home staginget elsősorban azoknak találták ki, akik szeretnék eladni az otthonukat, ugyanakkor, ha szeretnénk élhetőbb, ízlésesebb, szellősebb környezetet magunk és családunk köré, néhány home staging tippet érdemes a mindennapokban is megfogadni. Lássuk hát, hogy a leggyakrabban használt helyiséget, a nappalit hogyan alakítsuk át akár a potenciális vásárlók, akár a saját kedvünkért!

A nappali az otthon szíve, amely számos funkciót láthat el, a legtöbbször itt gyűlik össze a család szórakozás, együttlét céljából (pl.: tv-nézés, játék stb.), olykor az étkezést is itt kell megejteni ebédlő vagy megfelelő méretű konyha hiányában. A nappaliban kaphatnak helyet a dolgozósarkok és a játszóterek is, amelyek igen hasznosak lehetnek egy család életében. Érdemes úgy berendezni a nappalit, hogy a szükséges funkciókat zavartalanul ellássa, ugyanakkor a közlekedési útvonalakat ne akadályozzák a nagy bútorok. A személyes stílus fontos, de ne feledjük a leggyakrabban a nappaliban fogadjuk a vendégeinket is, így érdemes semlegesebb, mindenkinek tetsző tárgyakat és színeket választani, így bárki jól érezheti magát ebben a közösségi helyiségben.

Ha szeretnénk eladni az otthonunkat, akkor a nappalit érdemes átalakítani. Szüntessük meg a nappaliban található felesleges funkciókat, így számoljuk fel a például dolgozósarkot és a gyerek játszóházát! Vigyük ki a felesleges nagy bútorokat, tárgyakat, így a zongorát, az óriási akváriumot, a nagymamától örökölt tálalószekrényt! A legjobb, ha egy stílusos ülőgarnitúrát és dohányzóasztalt helyezünk el a térben tv-vel és dísztárgyakkal kiegészítve.

Az időnkénti falfestés minden otthonnak jót tesz, az eladandó lakásokban pedig kötelező. Válasszunk semleges, világos színeket, így fehéret, világos szürkét, tojáshéj színeket, mert ezek általában mindenkinek tetszenek és tisztává, szellőssé teszik a tereket. Szintén ezt a légies hatást fokozhatjuk a fény kiaknázásával, helyezzünk el egységes izzókat a helységben, a plafonvilágítás mellett érdemes más fényforrásokat is bevetni a legjobb hatás elérése érdekében. Maximalizáljuk az ablakokból áradó fényt is: vegyük le a súlyos, nehéz, sötét függönyöket, tisztítsuk meg az ablakokat és engedjük be a természetes napfényt. Már ezzel sokat tehetünk azért, hogy fényes, szellős legyen a nappalink.

Íme néhány csodás nappali, amelyekből érdemes pár trükköt ellesni!

Nappali - tisza ablak, fényes szoba

Ne zárjuk le az ablakokat nehéz súlyos, sötét függönyökkel! De ne feledjük csak a makulátlanul tiszta ablakkal érhetünk el csodás, fényes hatást!

Nappali - többfunckiós

Egy többfunkciós nappali is lehet stílusos és szellős, csak ne hagyjunk felesleges tárgyakat szem előtt! Eladásnál nagyon fontos, hogy személytelenné tegyük a lakásunkat! Egyrészt a vevők könnyebben magukénak érezhetik a semleges tereket, másrészt nem vonja el a figyelmüket a sok-sok személyes fotó és tárgy.

Nappali - fehér és földszínek

A földszínek fehérrel való kombinációja mindig nyerő!

Nappali - erősebb színek

A semleges színek mellett használhatunk erősebb, szembetűnő színeket is, de ezek főként apró kiegészítő tárgyakon jelenjenek meg.

A home staging mesterei

Milliókkal többért adhatja el ingatlanát, ráadásul rekord idő alatt, ha megismeri a home staging - azaz az eladó ingatlanok értéknövelő lakberendezési módszerének - mesterfogásait!

Belépés a tananyaghoz