A luxuslakás mindig kelendő! – karácsonyi ingatlan kitekintő

Tudtad, hogy az ingatlanpiacon is létezik szezonalitás, ugyanakkor a drágább lakások mindig kelendőek! Karácsonykor és az ünnepek alatt inkább készülj fel a jövő év eleji nagy rohamra, és készítsd fel az otthonodat is az új vevők számára. Új év új berendezés!

Luxuslakás eladás Karácsony környékén?

Karácsony közeledtével az ingatlanszakma is leteszi a lantot. Nem csak amiatt, hogy az ünnepi készülődés nyomán nincs ideje senkinek lakásokat nézegetni, ráadásul a hideg idő sem kedvez a járkálásnak, hanem amiatt is, hogy ilyenkor egy kicsit téli álomba merül maga az ingatlanpiac is. Bár a home stagerek tapasztalatai szerint a luxuslakások,  luxusingatlanok piacán nem beszélhetünk igazán holt időszakról. Nem mindegy tehát, hogy mikorra időzíted a lakásod eladását, vagy mikorra lesz árulható állapotban a befektetésnek szánt, felújított ingatlanod. Ez az időszak kiváló arra, hogy felkészítsd a lakásodat a jövő év elején tapasztalható rohamra. A potenciális vevőid le lesznek nyűgözve, ha egy szépen berendezett, tiszta és otthonos ingatlannal leped meg őket. Ezekre mindenkinek érdemes figyelni!

A karácsony a bérleményeknél pörög az eladásnál döcög!

A novembertől január végéig tartó téli időszak az ingatlanpiacon holt szezonnak számít, hiszen ilyenkor jóval kevesebben vásárolnak új lakást/házat. Mind a vevőket, mind az eladókat, de még az ingatlanszakmában dolgozókat is egyaránt lefoglalják az ünnepi teendők és programok. A hideg, a rossz utak, a korai sötétedés sem használ a lakásmustráknak. Ha teheted, ne erre az időszakra időzítsd az otthonod eladását, inkább készítsd fel a lakásodat a majdani eladásra. Érdemes home staging szakembert is igénybe venned, aki segít neked ebben. Az egyetlen jó ingatlanbefektetés ilyenkor az utazóknak kiadott lakás, amit azonnal kivesznek a külföldről-belföldről érkezők. Sokan utaznak el ugyanis az ünnepek alatt, hiszen ekkor van a téli szünet is az iskolákban.

Tavasszal virágzik az ingatlanpiac is

Tavasszal a jó idő beköszöntével párhuzamosan feléled az ingatlanpiac is, különösen igaz ez a nyaralókra, hétvégi telkekre. Állítólag ilyenkor 80%-kal több nyaralásra szánt ingatlant adnak el, mint az év többi időszakában. Ha valaki nyaralót, balatoni ingatlant szeretne értékesíteni, még inkább fontos a megfelelő home staging. Egy szakember ugyanis segít abban, hogy miként kell kihozni a legtöbbet az ingatlanból és adott esetben a befektetett összeg jócskán megtérül. Ráadásul nyaralót szívesen vesznek még a magyarok is bútorozottan.

Nyár a befektetők ideje

Nyáron a legtöbb ingatlan-befektető építkezik, felújít, szépít, hogy a késő nyári, kora őszi iskoláztatással kapcsolatos ingatlan-igényekre már válaszolni tudjon. Nyáron egyébként szívesebben cserélnek lakást az emberek, hiszen jó idő van a lakáskereséshez, a költözéshez egyaránt. Sok munkahelyen ilyenkor a hajtás is kisebb, van idő szabadságot kérni a költözésre. Szeptemberben előtt rengeteg diák keres lakást, ami ígéretes lehet a ingatlanbérlemények tulajdonosainak, de a szükséges felújításokat itt is még nyáron elvégzik többnyire.

Luxuslakás mindenkor

Ha valaki drágább ingatlant szeretne értékesíteni, annak jó hír, hogy az ingatlanpiac szezonalitása egyáltalán nem befolyásolja az esélyeket. Sokkal fontosabb, hogy az eladó megfelelő módon rendezze be a lakást, a felkutassa és jó marketinggel megtalálja a potenciális vevőket. Ebben lehet segítségére a home stager, aki a célcsoport igényeire szabja az adott lakást vagy házat.

Hamarosan itt a karácsony, mi ezzel a pár csodás karácsonyi hangulatú enteriőr fotóval kívánunk neked és családodnak békés, boldog ünnepeket! Ne feledd, várunk szeretettel vissza a blogra jövő évben is.

A home staging mesterei

Milliókkal többért adhatja el ingatlanát, ráadásul rekord idő alatt, ha megismeri a home staging - azaz az eladó ingatlanok értéknövelő lakberendezési módszerének - mesterfogásait!

Belépés a tananyaghoz