Lakáseladás – 5 végzetes hiba, amiket az eladók elkövetnek!

Ha nem szeretnél milliókat veszíteni az otthonod eladásánál vagy nincs időd arra, hogy hónapokig áruld a lakásod, akkor érdemes az alábbi hibákat messziről elkerülni!

1. hiba: Rumlis lakás a hirdetésre szánt fotókon!

1. hiba: Rumlis lakás a hirdetésre szánt fotókon!

Egy zsúfolásig telt, raktárszerű lakást senki sem szeretne megvásárolni, mivel élni sem szeretünk benne. Bármennyire is otthonosnak érzed a kuckós, zsúfolt nappalidat és hálódat, eladás előtt minden felesleges tárgyat és személyes holmit csomagolj el, csak a legszükségesebb bútorokat hagyd meg.


2. hiba: Sötét falak, amelyek összenyomják a teret!

2. hiba: Sötét falak, amelyek összenyomják a teret!

A vevőknek az egyik legfontosabb vásárlási szempont, hogy minél nagyobb és jobban kihasználható teret kapjanak a pénzükért, tágas, világos otthonra vágynak. Ne hagyjuk sötéten a falakat, pláne ne koszosan, hiszen pár ezer forintból akár mi magunk is átfesthetjük világosra az eladó lakást. Így nemcsak tiszta és otthonos érzetet kelt majd a fotókon, de jóval tágasabbnak hatnak majd a helyiségek.


3. hiba: Mobiltelefonos csapnivaló képek a hirdetésben!

3. hiba: Mobiltelefonos csapnivaló képek a hirdetésben!

Ne várd, hogy a mobiltelefonnal készült, homályos és sötét fotóidat bárki észreveszi majd az ingatlanhirdetési oldalakon a hirdetések tömkelegében. Az első lépés mindig az, hogy felkeltsük a potenciális vevők érdeklődését, ezt pedig fotókkal érheted el. Ne sajnáld a fotózásra szánt időt, energiát, egy drágább ingatlannál érdemes profi fotós megbízni a munkával.


4. hiba: Ne gondold, hogy mindenhez csak te értesz!

4. hiba: Ne gondold, hogy mindenhez csak te értesz!

A legtöbben sajnálják a pénzt egy profi ingatlanügynöktől vagy home staging szakembertől, holott a hozzáértő szakértők milliókkal drágábban adhatják el a lakásunkat és még az ügynöki díj levonása után is sokkal jobban járunk. A home stagingre szánt összeg tehát nem költség, hanem befektetés. Ne gondoljuk azt, hogy mindenhez értünk! A lakás felkészítése komoly lakberendezői, illetve home stylist feladat, majd annak bemutatása, a hirdetések és a vevők kezelése sok időt és energiát kíván, nem biztos, hogy ezt el tudjuk látni.


5. hiba: Rossz árkalkuláció!

5. hiba: Rossz árkalkuláció!

Ha szakembert kérünk fel a lakásunk értékesítésére, akkor minden bizonnyal jó árral jelennek meg a hirdetéseink. Ha viszont saját magunk értékesítünk, akkor bizony körültekintően kell eljárni az ár megadásakor. Jó kiindulópont lehet, ha megvizsgáljuk a környéken eladó hasonló méretű és felszereltségű ingatlanok árait. Ha átfestjük a falakat, szépen berendezzük a helyiségeket és jó fotókat is készítünk, akkor bátran mozoghat az irányár a felsőbb tartományokban. Túl keveset sem érdemes megjelölni a gyors eladás reményében, mert az indokolatlanul vonzó ár akár gyanús is lehet.

A home staging mesterei

Milliókkal többért adhatja el ingatlanát, ráadásul rekord idő alatt, ha megismeri a home staging - azaz az eladó ingatlanok értéknövelő lakberendezési módszerének - mesterfogásait!

Belépés a tananyaghoz